Wednesday, April 14, 2010

Saga BLM yang super power

Hari tu aku ada cerita kan yang BLM ni memang jimat minyak.Aku sangat gembira dengan prestasi minyak yang murah ni. Cuma kalau lambat servis, barulah sedikit meragam enjin ni.Dia jadi pelahap minyak. Dah tak geti nak diet makan sikit2. Tapi, nama pun kereta Proton, tak boleh nak expect banyak. Buat kecewa je nanti.

Rumah aku tak ada peti sejuk maka mestilah meminta belas ihsan keluarga dikampung untuk memberi peti sejuk. Gila susah tak ada peti sejuk. Nak simpan laok kat mana pulak kan. Tak kan hari2 mahu beli laok.

Mula pening jugak fikir macam mana nak angkut peti sejuk ni. Setelah diukur, muat2 dia boleh tidur kat seat belakang. Terus along, abang ijan dan en suami memprojek mengangkat peti sejuk dan memuatkan di seat belakang si itam. Gila lega, dah boleh bawak balik peti sejuk.

Ruang belakang dia sangat spacious. Ini antara faktor kami memilih kereta ini. Pada mulanya sebab senang nak angkut famili yang ramai. Sekarang, ia juga boleh memuatkan peti sejuk. Maka secara tidak langsung dia boleh menjadi carier yang baik..yihaaaaaa…

28032010284

pandangan dari luar

28032010283

pandangan dari seat depan

28032010285

Muat kan???

Memang kami sayang sangat pada kamu si itam..muah..

No comments:

Post a Comment