Friday, November 8, 2013

Sogo Warehouse Clearance Sale 7-10 Nov

Haiii..

chintakami

Hari ni mood adalah sangat ceria. Di samping nak balik kampung, semalam telah berjaya memergikan diri ke Sogo Warehouse Sale. Maka mood jadi sangat relax sebab berjaya membeli. Dasar perempuan kan, asal dapat shopping mood terus jadi ok.

okeh, nak cerita pasal sale. Untuk yang ada anak kecik, umur below setahun.. anak kanak2 dan juga yang suka kasut. Semua nya boleh membuat kan anda jadi gila. Baju baby 2 year kebawah harga sangat menarik. RM10 dah boleh dapat sepasang baju. Memang berbaloi pergi. Akan tetapi, kena pandai2 cari sebab nya, banyak jugak yang harga lebih kurang time tak sale. Saje je mereka ni mengelirukan kita.

Contoh nya, baju tidur Anakku, walaupun tulis price range RM7-RM25.. Tetapi baju tidur banyak yang berharga RM22. Dimana, harga tersebut tak yag pergi warehouse pun boleh dapat kat Jusco.

Bagi aku, kalau dah nama nya pergi warehouse sale mesti lah nak harga yang murah dari biasa. So aku target baju below RM20 je boleh amik.. Yang atas RM20 x sale pun boleh dapat. Maka bebaju Hannah yang ku ambil paling mahal RM18. Baru puas hati macam ni.

Ni aku senarai kan list harga yang aku rasa berbaloi;

Pyjamas Peter rabbit : RM10/pair. Akan tetapi sampai saiz nya paling besar 18 bulan kot.

Baju jenama Mickey. Range harga RM8-RM30 kot. Kena pandai cari. Tapi untuk umur bawah 2 tahun banyak sepasang around RM10-15.

Diapers Drypantz Jumbo pack RM31. Seriously memang murah. Tesco & Aeon Big paling murah RM39.90.

Baby Kiko : RM14/pair. Memang berbaloi sangat especially yang ada baby girl. Paling besar saiz XL untuk 3 tahun tapi size XL tinggal sikit je.

Ok ni je review untuk kali ni. Oh lagi satu, kalau nak aman bahagia adalah lebih baik pergi jangan bawak anak. Kang shopping kemana, anak kemana. Orang macam biasa, pack!!

No comments:

Post a Comment