Friday, May 25, 2012

Tonsil Menanah

Semalam Hannah demam lagi. Kali ni paling tinggi, 39c.. Patutlah nite before tu dia merengek, bagi ubat okie sekejap. Pukul 6 pagi suhu mencanak naik.

Satu hari suntuk dia merengek semacam je. Rasanya first time kot Hannah demam merengek macam ni. Suhu panas maintain paling rendah 37c.



Malam paling terok, setiap kali tidur dia akan melalak sakan. Aku dah sampai fikir tahap scary marry dah takot tersampok ke apa.

Bibir merah, air liur pekat meleleh je dari malam. Ingat kan sebab demam, tapi kalau dah sampai pukul 4 pagi sama gek.. Asal tidur je melalak sakan. Susu pun kurang.

Lastly aku surender, pergi klinik pukul 4 pagi sebab Hannah macam semacam je. Suhu pun naik 37.8.

Rupa-rupanya, tonsil Hannah bukan setakat bengkak, tapi dah menanah. Ya ampun, patut lah Hannah melalak sakan malam tadi. Air liur pun meleleh je.

Doc tukar antibiotik yang lagi power kata nya. Sekarang barulah Hannah dapat tidur. Hope esok baik lah tonsil anak dara ni. Anak tak sihat, mak lagi derita rasa nya.
Zaynorsuhada
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

3 comments:

  1. terjumpa info ni, pasal demam…. sharing is caring :) - Cara Redakan Panas Demam Dengan Mudah

    ReplyDelete
  2. Siannye hannah...semoga cpt sembuh ok. Takut le ble dgr smpai nanah2 ni. Nak nangis rasa ble bdk kecik sakit2 kn...

    ReplyDelete
  3. kak sarah : bila hannah nangis sampai mendayu2, orang pon nangis sama.. kesian sangat tengok dia tahan sakit..

    ReplyDelete