Cerita dah lama. Since Kuantan terletak di tepi laut, so bila pergi Kuantan mesti cari makanan yang seafood based.
Malam pertama, ikan bakar. Tak ingat nama tempat nya tapi sekitar situ memang banyak kedai ikan bakar. Full house saja semua nya.
Ikan Bakar kuantan tak sama ye dengan ikan bakar Melaka. Perbezaan ketara, tak ada nasi lemak dan sambal kicap. Ikan bakar nya lebih kepada seafood yang dimasak pelbagai jenis seperti masak halia, masak petai dan menu2 standard yang lain.
Keesokan minum petang di Beserah. Rasa nya pukul 1 baru start bukak kot kedai ni.
Aku tak tau apa nama nya bulat2 ni tapi rasa dia macam pulu panggang tapi version goreng. Dalam tu inti serunding ikan.
Yang bawah ni bebola ketam.
Menu2 yang ada otak2, keropok lekor, akok, pulut panggang, udang goreng, laksam dan satar. Kesemua adala marvelous.
Udang tu aku rasa paling terbaik dan murah. Sebatang ada 6 ekor, harga rm3 je. udang sangat fresh, manis je terasa.
Yang ni pun nak makan jugak. Dia lah paling comot antara semua.
No comments:
Post a Comment